Anjelský koláč zo 6 ingrediencií: Špeciálne prísady a starostlivé metódy miešania robia tento dezert nezameniteľný
Dokonalý koláč zo šiestich ingrediencií, vysoký, ľahký, nadýchaný. To je anjelský koláč s jemnou textúrou, pri ktorom sú použité špeciálne ingrediencie a starostlivé metódy miešania.
Anjelský koláč, to je dokonalý koláč zo šiestich ingrediencií, vysoký, ľahký, nadýchaný.
Ingrediencie:
1 a 3/4 šálky kryštálového cukru
1 šálka + 2 PL polohrubej múky
1/4 ČL soli
12 veľkých bielkov izbovej teploty
1 a 1/2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 a 1/2 ČL čistého vanilkového extraktu
Mohlo by vás zaujímať: Slnečný koláč s mangom a lístkami mäty: Privolajte si leto s touto farbou a chuťou koláča
Na ozdobenie:
práškový cukor na posypanie, šľahačka a bobule
Postup prípravy:
Predhrejte si rúru na 170 °C. V kuchynskom robote alebo mixéri rozmixujte kryštálový cukor do jemnej práškovej konzistencie. Použite 1 šálku a zvyšok si odložte bokom. Nechajte v kuchynskom robote, pridajte k cukru polohrubú múku a soľ. Miešajte, kým zmes nie je jemná, priedušná, ľahká.
Vo veľkej mise pomocou ručného mixéra alebo stojanového mixéra s metličkou vyšľahajte bielky s kypriacim práškom do pečiva na stredne nízkom stupni do peny, cca 1 minútu. Prepnite na stredne vysoký stupeň a pomaly pridávajte zvyšok odloženého cukru. Šľahajte, kým sa nevytvoria mäkké špičky, cca 5 až 6 minút. Pridajte vanilkový extrakt a potom šľahajte len do zapracovania.
Čítajte tiež: Krehký tvarohový koláč: Jemný, vláčny a prevonia vanilkou celý dom
Múčnu zmes potom zapracujte do zmesi bielkov pomocou jemného sitka a po každom pridaní jemne premiešajte gumenou špachtľou. Aby ste predišli vyfúknutiu alebo hustému koláču, nepridávajte zmes múky naraz.
Takto pripravené cesto nalejte a rozotrite do vymastenej tortovej alebo bábovkovej formy s priemerom 23 alebo 25 cm. Pečte koláč, kým špáradlo zapichnuté do formy nevyjde čisté, cca 40 až 45 minút. Po upečení vyberte z rúry a nechajte koláč úplne vychladnúť hore dnom na mriežke približne 3 hodiny. Po vychladnutí prejdite tenkým nožom po okrajoch a jemne poklepávajte formou o dosku, kým sa koláč neuvoľní.
Neprehliadnite: Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč: Sladký návrat do detstva, ktorý si obľúbi každý
Pri servírovaní môžete anjelský koláč posypať práškovým cukrom. Podávajte so šľahačkou a čerstvým ovocím.
Dobrú chuť!