Koláč s citrónovou polevou, ktorý vás v lete osvieži: Vyskúšajte túto klasickú citrónovú polevu, ktorá nesklame
Jednoduchý osviežujúci koláč s citrónovou polevou, ktorá je klasická a najlepšia. Svojou chuťou vás nesklame, ba práve naopak. Radšej si pripravte rovno aj po dva kusy do zásoby.
Jednoduchý osviežujúci koláč s citrónovou polevou, ktorá je klasická a najlepšia.
Ingrediencie:
225 g zmäknutého masla
225 g kryštálového cukru
4 vajcia
225 polohrubej múky
kôra z 1 citróna
Mohlo by vás zaujímať: Džemový černicovo-mandľový koláčik: Ideálne sladké občerstvenie k popoludňajšej šálke kávy alebo čaju
Na polevu:
šťava z 1a ½ citróna
85 g kryštálového cukru
Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 180°C. Maslo a kryštálový cukor vyšľahajte do bledej a krémovej konzistencie. Potom pridávajte po jednom vajcia a pomaly zašľahajte.
Preosejte polohrubú múku a pridajte do nej citrónovú kôru. Miešajte, kým sa tieto dve ingrediencie dobre nespoja.
Čítajte tiež: Perfektný krémový tvarohový koláč: Najlepší pomer ingrediencií so smotanovým syrom
Vysteľte malú podlhovastú (obdĺžnikovú) chlebovú formu s rozmermi cca 14 x 24 cm papierom na pečenie, potom polievkovou lyžicou nanášajte rovnomerne zmes a vrch uhlaďte opäť polievkovou lyžicou.
Takto pripravený koláč pečte cca 45-50 minút, kým tenká špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
Kým upečený koláč chladne vo forme, zmiešajte citrónovú šťavu a kryštálový cukor na polevu.
Ešte teplý koláč popichajte vidličkou a potom polejte citrónovou polevou. Poleva tak vsiakne a cukor vytvorí chrumkavý povrch. Podávajte vychladnutý.
Neprehliadnite: Ľahký citrónovo tvarohový Crème Brulée v podobe buchtičiek: Maslové, krémové a neskutočne lahodné
Dobrú chuť!