Slivkové pirohy so škoricovou posýpkou: Chutné jedlo, ktoré zasýti
Pirohy sú úplnou klasikou, ktorú milujú deti aj dospelí. Ak si ich však pripravíte s tak trochu atypickou posýpkou, prídete si naozaj na svoje.
Ingrediencie:
- 1kg polohrubej múky
- 2 vajcia
- 2dl vlažnej vody
- štipka soli
- 1kg uvarených zemiakov
- Slivkový džem
- 2 lyžičky škorice
- 3 lyžice rozpusteného masla
- 2 lyžice práškového cukru
Postup:
Cesto si pripravte z múky, uvarených zemiakov, vajíčok, soli a vody. Musíte s ním dlhšie pracovať, aby bolo kompaktné a nelepilo sa. Následne ho vyvaľkajte, vezmite si nejaký hrnček alebo pohárik, vykrajujte kolieska. Tie naplňte džemom, potom preložte a kraje cesta spolu zlepte rukami. Poriadne zatlačte, aby sa vám nerozpadli a nerozvarili.
Mohlo by vás zaujímalo: Torta z pražených fíg a mandlí na mede: Lahodná, sladká a plná ovocia, najlepšie podávaná so smotanou alebo zmrzlinou
Nechajte zovrieť vodu a pirohy do nej nahádžte. Postupujte po fázach, aby sa vám navzájom nepolepili. Keď vyplávajú, nechajte ich ešte desať minút povariť. Teplé posypte škoricou, práškovým cukrom a prelejte maslom.