Presunúť na hlavný obsah

Čokoládovo orechová Pavlovka s madeirou a mandarínkami: Skvelý zimný recept

Recepty

Kto hovorí, že Pavlovka je len letný dezert? V tejto verzii, s týmito ingredienciami z nej urobíte skvelý zimný dezert. Stačia vlašské orechy, smotana s madeirou a mandarínky.

Ingrediencie:

4 stredne veľké bielka

220 g kryštálového cukru

½ ČL bieleho vínneho octu

100 g vlašských orechov

80 g horkej čokolády, rozpustenej a vychladenej

Na plnku: 

300 g mandarínok, olúpaných a zbavených jadier
100 ml madeiry
450 ml smotany na šľahanie 
10 g tmavej čokolády, strúhanej

Mohlo by vás zaujímalo: Torta z pražených fíg a mandlí na mede: Lahodná, sladká a plná ovocia, najlepšie podávaná so smotanou alebo zmrzlinou

Postup prípravy: 

Mandarínky nahrubo nasekáme. V miske premiešame mandarínky s madeirou, kým sa dôkladne nezmiešajú, potom na chvíľu dáme bokom. 

Rúru predhrejeme na 90 stupňov Celzia. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. V čistej miske alebo v stojanovom mixéri vyšľaháme bielka. Bez zastavenia šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme do zhustnutia a lesku, potom vmiešame aj vínny ocot. 

Čítajte tiež: Nizkokalorická Pavlova torta: Dokonalý letný dezert, ktorý miluje aj Tatiana Žideková

Vlašské orechy vhodíme do rozpustenej čokolády, aby bola Pavlovka mramorovaná čokoládou.
Na každý plech rozotrieme kruh z čokoládovej a orechovej Pavlovky s priemerom asi 20-25 cm. Pečieme 2 hodiny, kým nie sú chrumkavé, ale v strede mierne mäkké. Nebojte sa, ak prasknú, stále bude chutiť skvele. Vyberte z rúry a opatrne zdvihnite Pavlovky s papieroum na pečenie na mriežku, aby vychladli. 

Neprehliadnite: Zdravá maková torta so sviežou citrónovou polevou, ktorou ohúrite každú návštevu

Následne ešte posledný krok. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Dávajte pozor, aby ste neprešľahali. Preložte na polovicu mandarínky a madeiru. Na Pavlovky rozotrieme o niečo viac ako polovicu krémovej zmesi, potom na ňu natrieme druhú vrstvu Pavlovky, zvyšný krém a zvyšok mandarínok. Posypeme nastrúhanou tmavou čokoládou a podávame. Tento dezert môžete pripraviť aj deň vopred a vychladiť v chladničke.

Dobrú chuť!