Gaštanové muffiny s čokoládou: Jemná jesenná sladkosť, ktorej neodoláte
Gaštanové muffiny sú vláčne, jemné a pritom jednoduché na prípravu. Skvelá voľba k horúcej káve či čaju počas sychravých dní.
Gaštanové muffiny s čokoládou
Ingrediencie na 12 muffinov:
- 200 g gaštanového pyré (nesladeného)
- 150 g polohrubej múky
- 100 g mletej mandľovej múky
- 120 g trstinového cukru
- 5 lyžíc kakaa
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 80 ml kokosového oleja
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- 100 g nasekanej kvalitnej horkej čokolády
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si plech na muffiny s papierovými košíčkami. V miske zmiešajte múku, mandľovú múku, prášok do pečiva, kakao, sódu a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a gaštanové pyré. Vznikne krémová hmota. Spojte suché a mokré ingrediencie.
Mohlo by vás zaujímať: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje
Nakoniec zľahka vmiešajte kúsky čokolády. Cesto rozdeľte do formičiek a pečte 18–20 minút. Nechajte vychladnúť, podávajte samostatne alebo ozdobené šľahačkou či jemným čokoládovým ganache.