Presunúť na hlavný obsah

Avokádovo-čokoládové muffiny: Zdravý dezert, ktorý pohladí dušu aj chuťové poháriky

Recepty

Tieto avokádovo-čokoládové muffiny sú dôkazom, že zdravé môže byť aj neuveriteľne chutné. Ideálny snack k rannej káve, do desiatovej krabičky alebo ako sladká odmena po náročnom dni.

Ingrediencie (na cca 10–12 muffinov):

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 vajcia
  • 100 ml rastlinného mlieka
  • 100 g trstinového cukru alebo medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 150 g celozrnnej alebo špaldovej múky
  • 40 g kvalitného kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 50–70 g horkej čokolády nasekanej na kúsky

Postup:

Rúru si rozohrejte na 180 °C a pripravte si formu na muffiny. Vyložte ju papierovými košíčkami alebo vymažte olejom. Rozmixujte avokádo dohladka. V miske ho zmiešajte s vajíčkami, mliekom, cukrom (alebo medom) a vanilkovým extraktom. V druhej miske premiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a soľ.

Mohlo by vás zaujímať: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje

Spojte obe zmesi do hladkého cesta a na záver pridajte kúsky čokolády. Napĺňajte košíčky do ¾ a pečte približne 18–20 minút. Nechajte muffiny vychladnúť a podávajte napríklad s ovocím alebo extra kúskom roztopenej čokolády navrchu.