Avokádovo-čokoládové muffiny: Zdravý dezert, ktorý pohladí dušu aj chuťové poháriky
Tieto avokádovo-čokoládové muffiny sú dôkazom, že zdravé môže byť aj neuveriteľne chutné. Ideálny snack k rannej káve, do desiatovej krabičky alebo ako sladká odmena po náročnom dni.
Avokádovo-čokoládové muffiny
Ingrediencie (na cca 10–12 muffinov):
- 1 zrelé avokádo
- 2 vajcia
- 100 ml rastlinného mlieka
- 100 g trstinového cukru alebo medu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 150 g celozrnnej alebo špaldovej múky
- 40 g kvalitného kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- 50–70 g horkej čokolády nasekanej na kúsky
Postup:
Rúru si rozohrejte na 180 °C a pripravte si formu na muffiny. Vyložte ju papierovými košíčkami alebo vymažte olejom. Rozmixujte avokádo dohladka. V miske ho zmiešajte s vajíčkami, mliekom, cukrom (alebo medom) a vanilkovým extraktom. V druhej miske premiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a soľ.
Mohlo by vás zaujímať: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje
Spojte obe zmesi do hladkého cesta a na záver pridajte kúsky čokolády. Napĺňajte košíčky do ¾ a pečte približne 18–20 minút. Nechajte muffiny vychladnúť a podávajte napríklad s ovocím alebo extra kúskom roztopenej čokolády navrchu.