Presunúť na hlavný obsah

Domáce francúzske croissanty z pár ingrediencií: Preneste sa raňajkami do Francúzska

Recepty

Tieto domáce croissanty pripravíte z niekoľkých základných surovín a budú krásne mäkké, jemné, pričom chutia výborne. Perfektné na víkendové raňajky alebo sladké popoludnie pri káve!

Ingrediencie (na cca 8 croissantov):

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g mäkkého masla 
  • 120 g jemného bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli
  • 1 vajce (na potretie)

Postup: 

V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte maslo a jogurt alebo smotanu. Rukou alebo vareškou vymiešajte mäkké, ale nelepivé cesto. Ak sa lepí, pridajte trochu múky. Cesto zabaľte do fólie a dajte na 20–30 minút do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Rozvaľkajte cesto na kruh s hrúbkou cca 3–5 mm a rozrež ho na 8 trojuholníkov. Zrolujte smerom k špičke, vytvarujte croissanty a potrite ich rozšľahaným vajíčkom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 20–25 minút, kým nebudú zlatohnedé.