Domáce francúzske croissanty z pár ingrediencií: Preneste sa raňajkami do Francúzska
Tieto domáce croissanty pripravíte z niekoľkých základných surovín a budú krásne mäkké, jemné, pričom chutia výborne. Perfektné na víkendové raňajky alebo sladké popoludnie pri káve!
Na raňajky ako stvorené
Ingrediencie (na cca 8 croissantov):
- 250 g hladkej múky
- 150 g mäkkého masla
- 120 g jemného bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1/4 ČL soli
- 1 vajce (na potretie)
Postup:
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte maslo a jogurt alebo smotanu. Rukou alebo vareškou vymiešajte mäkké, ale nelepivé cesto. Ak sa lepí, pridajte trochu múky. Cesto zabaľte do fólie a dajte na 20–30 minút do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Rozvaľkajte cesto na kruh s hrúbkou cca 3–5 mm a rozrež ho na 8 trojuholníkov. Zrolujte smerom k špičke, vytvarujte croissanty a potrite ich rozšľahaným vajíčkom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 20–25 minút, kým nebudú zlatohnedé.