Presunúť na hlavný obsah

Talianska focaccia: Chrumkavá dobrota s vôňou Stredomoria

Recepty

Pripravte si doma tradičný taliansky chlieb s jemne chrumkavou kôrkou, nadýchaným vnútrom a nezameniteľnou chuťou olivového oleja a byliniek!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • 300 ml teplej vody
  • 4 PL olivového oleja 
  • rozmarín (čerstvý alebo sušený)
  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup:

V miske zmiešajte droždie, cukor a teplú vodu. Nechajte 10 minút postáť. Pridajte múku, soľ a 2 PL olivového oleja. Vypracujte hladké cesto. Cesto prikryte a nechajte kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložte na plech vyložený papierom na pečenie, rukami roztlačte na hrúbku cca 2 cm.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Prstami vytvorte jamky, potrite olivovým olejom, posypte rozmarínom a hrubozrnnou soľou. Pečte v rozohriatej rúre na 200 °C asi 25 minút, kým focaccia nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!