Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočné pusinky: Nielen chutné, ale aj krásne na pohľad, ideálne na sviatočný stôl

Recepty

Ak hľadáte rýchly, jednoduchý a zároveň efektný dezert, tieto veľkonočné pusinky sú ideálnou voľbou. Z pár základných ingrediencií vykúzlite jemné, chrumkavé snehové obláčiky, ktoré očaria deti aj dospelých.

Ingrediencie:

  • 3 bielka 
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 ČL kukuričného škrobu 
  • 1 ČL citrónovej šťavy 
  • posýpka z orieškov 

Postup: 

Predhrejte rúru na 100 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. Vyšľahajte bielka do peny, potom po lyžiciach pridávajte cukor, citrónovú šťavu, kukuričný škrob, kým vznikne hustý, lesklý sneh.

Mohlo by vás zaujímať: Privolávanie leta: Ľahké a svieže tiramisu podľa talianskeho receptu

Naplňte sneh do cukrárskeho vrecka a striekajte pusinky na plech. Sušte v rúre cca 1,5 hodiny. Potom rúru vypnite a nechajte pusinky dosušiť pri pootvorených dvierkach aspoň 30 minút. Pred podávaním môžete ozdobiť cukrovou polevou, čokoládou alebo posýpkou z orieškov.