Madlenky: Francúzske pečivo, ktoré chutí neskutočne
Prineste do svojho domova vôňu Francúzska a pripravte si mäkkučké madlenky podľa tradičného receptu.
Ingrediencie:
- 150 g vajcia
- 150 g cukor kryštálový
- 30 g med
- 150 g hladká múka
- 6 g prášok do pečiva
- 165 g maslo
- kôra z dvoch väčších citrónov
Postup:
Maslo roztopte a vajíčka, cukor, med vymiešajte. Pridajte kôru z citrónov, preosiatu múku a prášok do pečiva. Do zmesi jemne zapracujte maslo. Cesto nechajte cca 2 hodiny oddychovať pri izbovej teplote. Rúru na pečenie si vyhrejte na 220°C.
Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite
Formičky na madlenky si pred pečením potrite maslom a naplňte cestom. Prvé 2 minúty pečte na 220°C, potom teplotu v rúre znížte na 170°C a dopekajte cca 8 až 10 minút. Závisí to od rúry a množstva cesta, ktoré ste dali. Dobrú chuť!