Pripravte si bezlepkovú dobrotu od šéfkuchára svetových hviezd aj u vás doma
Profesionálny šéfkuchár Peter Varga už varil pre Beyoncé, Jennifer Lopez, Justina Biebera či Jennifer Aniston. Tentoraz pripravil niečo špeciálne len a len pre všetkých „bezlepkáčov“.
Bezlepkové ≠ nudné
Medzinárodný deň celiakie nám aj tento rok pripomína, že ľudí, ktorí sa musia nedobrovoľne vyhýbať lepku, na Slovensku stále pribúda. Nezabúda na nich ani Kaufland. Všetko potrebné nielen na vaše bezgluténové varenie, vrátane privátnej značky K-free, nájdete v každej predajni po celom Slovensku.
Už 25 rokov vám tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa k nám aj vy a pripravte si túto dobrotku bez gluténu od šéfkuchára svetových hviezd u vás doma.
Jahodovo-tvarohové knedle s bezgluténovou strúhankou podľa Petra Vargu
Ingrediencie:
500 g jemného tvarohu
150 g K-free bezgluténovej zmesi na pečenie citrónového múčnika
6 dkg masla
3 vajcia
nastrúhaná kôra z 1 citróna
štipka soli
2 PL cukru
15 dkg jahôd
1 PL masla (alebo oleja)
10 dkg bezgluténovej strúhanky
Pridáme bezgluténovú múku a dôkladne premiešame so štipkou soli. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dáme do chladničky aspoň na pol hodinu. Potom mokrými rukami vyformujeme knedle a do stredu každej položíme jahodu. Varíme v mierne osolenej vode 5-6 minút. Po vyplávaní na hladinu vody sú knedle pripravené. Bezgluténovú strúhanku opražíme na troche masla, posypeme práškovým cukrom a podávame. Prajeme dobrú chuť.
Vyskúšajte: Ako udržať jahody čerstvé a svieže čo najdlhšie?
„Jahody neumývajte hneď,“ radí skúsený profesionál. Vlhkosť totiž zvyšuje náchylnosť plodov na plesne a spôsobuje stratu ich arómy. Umyte ich až tesne pred konzumáciou a osušte do kuchynskej servítky. Peter Varga tiež radí, ako zachovať chuť tohto obľúbeného ovocia. „Aby sa sladká chuť jahôd mohla plne rozvinúť, odstráňte zelené stopky až po umytí. Zabráni sa tak prenikaniu vody do plodov,“ dodáva.
- reklamná správa -