Presunúť na hlavný obsah

Čokoládová roláda: Expresne rýchla a chutná zároveň

Recepty

Táto roláda chutí neskutočne a zvládnete ju naozaj rýchlo. Dokonalá symbióza tvarohu a kakaa vás dostane!

Cesto:

  • 6 vajec
  • 190 g prírodného hnedého cukru
  • 60 g kakaa
  • maslo na potretie plechu

Krém:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 150 g malín
  • kakao na posypanie

Postup:

Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky so zvyšným cukrom do peny. Následne po častiach pridávame tuhý sneh, preosiate kakao. Cesto rozotrieme na plech a pečieme maximálne 7 minút pri 220 °C. Necháme na plechu vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce ovocné alebo čokoládové cookies: Ideálne koláčiky k šálke čaju či kávy

Zatiaľ si urobíme tvarohový krém. Vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame ju k tvarohu, dochutíme medom. Krém natrieme na upečený plát, posypeme malinami, zatočíme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Zdroj