Presunúť na hlavný obsah

Kto by nemiloval vanilkové rožky: Tieto dve ingrediencie sa postarajú o vianočnú chuť, vyskúšate?

Recepty

Vianoce sú už za dverami a týmto jednoduchým, rýchlym a chutným receptom môžete začať svoje vianočné pečenie. Pridajte tieto dve ingrediencie pre ešte lepšiu vianočnú chuť.

 

Na cesto potrebujeme

300g hladkej múky
200 g masla
80g práškového cukru
70 g mletých vlašských orechov alebo mletých lúpaných mandlí alebo lieskových 
2 žĺtky
štipka soli 
 

 

Postup prípravy

1. Zo všetkých surovín si pripravíme cesto. Poriadne premiesime. 
2. Premiesené cesto rozdelíme na 4 časti a necháme odstáť na doske asi 20 minút. 
3. Potom vezmeme prvú časť cesta a vyvaľkáme ho do tvaru valca. Valec pokrájame na rovnaké menšie kúsky. 
4. Z jednotlivých kúskov cesta následne formujeme malé rožteky. 
5. To isté urobíme z každej jednej časti. 
6. Rožky pečieme pri 170 stupňoch a na vymastenom plechu asi 10-12 minút. 
7. Na záver obalíme upečené vanilkové rožky v zmesi práškového  a vanilkového cukru. 
 
 
Extra tip: Pre celkovú vianočnú chuť môžete do cesta pridať aj štipku škorice a citrónovej kôry.
 
Dobrú chuť!