Kto by nemiloval vanilkové rožky: Tieto dve ingrediencie sa postarajú o vianočnú chuť, vyskúšate?
Vianoce sú už za dverami a týmto jednoduchým, rýchlym a chutným receptom môžete začať svoje vianočné pečenie. Pridajte tieto dve ingrediencie pre ešte lepšiu vianočnú chuť.
Neprehliadnite: Vianočné pečenie sa blíži: Spríjemnite si chvíle chutnými mandľovými kolieskami s vločkami
Na cesto potrebujeme
• 300g hladkej múky
• 200 g masla
• 1 vanilkový struk
• 80g práškového cukru
• 70 g mletých vlašských orechov alebo mletých lúpaných mandlí alebo lieskových
• 2 žĺtky
• štipka soli
Neprehliadnite: Vianočné pečenie: Dokonalé jablkovo škoricové kvietky
Postup prípravy
1. Zo všetkých surovín si pripravíme cesto. Poriadne premiesime.
2. Premiesené cesto rozdelíme na 4 časti a necháme odstáť na doske asi 20 minút.
3. Potom vezmeme prvú časť cesta a vyvaľkáme ho do tvaru valca. Valec pokrájame na rovnaké menšie kúsky.
4. Z jednotlivých kúskov cesta následne formujeme malé rožteky.
5. To isté urobíme z každej jednej časti.
6. Rožky pečieme pri 170 stupňoch a na vymastenom plechu asi 10-12 minút.
7. Na záver obalíme upečené vanilkové rožky v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Neprehliadnite: Spríjemnite si tretiu adventnú nedeľu niečím sladkým: Vianočné makrónky vám vyčaria úsmev na tvári
Extra tip: Pre celkovú vianočnú chuť môžete do cesta pridať aj štipku škorice a citrónovej kôry.
Dobrú chuť!