Jeseň na tanieri: Domáce cestoviny s tekvicovou omáčkou
Spojenie čerstvých domácich cestovín a krémovej tekvicovej omáčky je dokonalým tipom na jesenný obed, či večeru. Jednoduchý recept zvládne každý a výsledok chutí ako z talianskej trattorie.
Domáce cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ingrediencie (2–3 porcie):
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- štipka soli
- 300 g tekvice (hokaido alebo maslová)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- parmezán a petržleňová vňať na ozdobu
Postup:
Z múky, vajec a štipky soli vypracujte hladké cesto, nechajte ho odpočívať 20 minút. Potom vyvaľkajte a nakrájajte na tagliatelle alebo rezance. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú tekvicu, podlejte trochou vody a duste, kým nezmäkne. Rozmixujte polovicu dohladka, zalejte smotanou, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Mohlo by vás zaujímať: Penne Amatriciana: Spojenie božských paradajok a mozzarelly s bazalkou si naozaj obľúbite
Uvarte pripravené cestoviny v osolenej vode, premiešajte s tekvicovou omáčkou a kúskami tekvice, ktoré vám zostali. Podávajte posypané parmezánom a vňaťou. Dobrú chuť!