Hráškové gnocchi: Lahodná krémová večera s použitím len niekoľkých ingrediencií zo špajze
Kto by nemal rád pôvodom talianske gnocchi a parmezán? Krémová konzistencia, k tomu chutný hrášok a ak vám ostane čerstvá petržlenová vňať, kôpor, pažítka či bazalka, budú výborným doplnkom tejto lahodnej večere.
Kto by nemal rád pôvodom talianske gnocchi a parmezán?
Ingrediencie:
1 PL olivového oleja
1 nadrobno nakrájaná šalotka
125 ml suchého bieleho vína
100 ml smotany na šľahanie
1 malý citrón, kôra a šťava podľa chuti
500 g balenie zemiakových gnocchi alebo si pripravíte vlastné
100 g mrazeného hrášku
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
čerstvo nastrúhaný parmezán na ozdobu a pre ešte lepšiu chuť
Mohlo by vás zaujímať: Neodolateľné špenátové lasagne aj pre tých najväčších „fajnšmekrov"!
Postup prípravy:
Rozohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni. Pridajte šalotku a štipku soli a jemne opekajte 5 až 6 minút, kým nezmäkne.
Vmiešajte biele víno a nechajte minútu alebo dve variť, aby sa alkohol odparil. Vmiešajte smotanu na šľahanie a citrónovú kôru. Znížte teplotu na minimum, kým varíte zemiakové gnocchi v stredne veľkom hrnci, s osolenou vodou. Gnocchi sú hotové, keď vyplávajú na povrch, cca 5 minút.
Čítajte tiež: Špenátové gnocchi, na ktoré nezabudnete: Rýchly, chutný obed vám vyčaruje úsmev na perách!
Sceďte gnocchi a trochu vody z varu odložte. Pridajte gnocchi do smotanovej omáčky spolu s mrazeným hráškom. Zvýšte teplotu na strednú a všetko premiešajte, aby sa hrášok v omáčke zľahka uvaril. Ak sa omáčka zdá byť trochu hustá, pridajte trochu vody z varu.
Odstavte z ohňa a podľa chuti pridajte čierne korenie a citrónovú šťavu. Servírujte v hlbokých miskách, posypané bohatou vrstvou parmezánu. Ak máte doma aj čerstvú petržlenovú vňať, bazalku, kôpor či pažítku, pokojne pridajte pre ešte lepšiu a lahodnejšiu chuť tejto skvelej večere.
Neprehliadnite: Letné špagety s lososom: Marinovaná záhradná zelenina, veľa cesnaku a čerstvej bazalky ako skvelá kombinácia
Dobrú chuť!