Presunúť na hlavný obsah

Hráškové gnocchi: Lahodná krémová večera s použitím len niekoľkých ingrediencií zo špajze

Recepty

Kto by nemal rád pôvodom talianske gnocchi a parmezán? Krémová konzistencia, k tomu chutný hrášok a ak vám ostane čerstvá petržlenová vňať, kôpor, pažítka či bazalka, budú výborným doplnkom tejto lahodnej večere.

Ingrediencie: 

1 PL olivového oleja

1 nadrobno nakrájaná šalotka

125 ml suchého bieleho vína

100 ml smotany na šľahanie

1 malý citrón, kôra a šťava podľa chuti

500 g balenie zemiakových gnocchi alebo si pripravíte vlastné

100 g mrazeného hrášku

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

čerstvo nastrúhaný parmezán na ozdobu a pre ešte lepšiu chuť

Mohlo by vás zaujímať: Neodolateľné špenátové lasagne aj pre tých najväčších „fajnšmekrov"!

Postup prípravy: 

Rozohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni. Pridajte šalotku a štipku soli a jemne opekajte 5 až 6 minút, kým nezmäkne. 

Vmiešajte biele víno a nechajte minútu alebo dve variť, aby sa alkohol odparil. Vmiešajte smotanu na šľahanie a citrónovú kôru. Znížte teplotu na minimum, kým varíte zemiakové gnocchi v stredne veľkom hrnci, s osolenou vodou. Gnocchi sú hotové, keď vyplávajú na povrch, cca 5 minút. 

Čítajte tiež: Špenátové gnocchi, na ktoré nezabudnete: Rýchly, chutný obed vám vyčaruje úsmev na perách!

Sceďte gnocchi a trochu vody z varu odložte. Pridajte gnocchi do smotanovej omáčky spolu s mrazeným hráškom. Zvýšte teplotu na strednú a všetko premiešajte, aby sa hrášok v omáčke zľahka uvaril. Ak sa omáčka zdá byť trochu hustá, pridajte trochu vody z varu.

Odstavte z ohňa a podľa chuti pridajte čierne korenie a citrónovú šťavu. Servírujte v hlbokých  miskách, posypané bohatou vrstvou parmezánu. Ak máte doma aj čerstvú petržlenovú vňať, bazalku, kôpor či pažítku, pokojne pridajte pre ešte lepšiu a lahodnejšiu chuť tejto skvelej večere. 

Neprehliadnite: Letné špagety s lososom: Marinovaná záhradná zelenina, veľa cesnaku a čerstvej bazalky ako skvelá kombinácia

Dobrú chuť!