Jednoduchý nepečený dezert: Ak milujete koláčiky, potom si prídete na svoje
Ak patríte medzi milovníkov ryžových koláčov, tento jednoduchý nepečený dezert vás dostane na prvú chuť. Aké ingrediencie budete k nemu okrem samotných ryžových koláčikov potrebovať?
Ak patríte medzi milovníkov ryžových koláčov, tento jednoduchý nepečený dezert vás dostane na prvú chuť.
Ingrediencie:
1/3 šálky krémového mandľového masla (alebo vášho obľúbeného orechového masla podľa výberu)
1/4 šálky medu
1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
2 jemne osolené ryžové koláčiky
1/2 šálky čokoládových lupienkov
2 ČL kokosového oleja
morská soľ na posypanie
Mohlo by vás zaujímať: Domáce ovocné alebo čokoládové cookies: Ideálne koláčiky k šálke čaju či kávy
Postup prípravy:
V strednej miske zmiešame mandľové maslo, med a vanilkový extrakt alebo cukor, až kým nebude konzistencia zmesi hladká.
Do zmesi rozdrobíme ryžové koláčiky a spojíme ju. Naberieme asi 2 polievkové lyžice zmesi ryžového koláčika a vytvoríme z nej dobre zabalenú guľu (vyjde nám cca 6 gúľ).
V samostatnej miske roztopíme čokoládové lupienky a kokosový olej spolu v mikrovlnnej rúre v 15-sekundových krokoch, kým nebudú hladké a lesklé. Alebo ich rozpustíme vo vodnom kúpeli. To je na vás.
Čítajte tiež: Ovocné koláčiky s džemom a kyslou smotanou: Stačí 15 minút a vykúzlite si skvelú víkendovú pochúťku
Každú guľôčku ryžového koláča ponoríme do čokolády a rolujeme, kým nebude dôkladne obalená.
Preložíme na plech vystlaný papierom a povrch posypeme morskou soľou.
Dáme do chladničky, kým čokoláda nestuhne (asi 30-40 minút).
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Maslové sušienky s malinovým džemom a so škoricou: Navoďte si doma predvianočnú atmosféru