Jar láka čerstvou a chutnou zeleninou
Jar klope na dvere a my by sme mali zmeniť nielen oblečenie v našich šatníkoch, ale aj jedlá na našich stoloch.
Každá zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu alebo ďalšie zložky, ktoré prospievajú vášmu organizmu.
Konzumáciou konkrétneho druhu zeleniny niektoré problémy zmiernite.
Špargľa môže pomôcť pri poruchách zraku a zároveň odvodniť organizmus. Baklažán zase pomôže prekonať jarnú únavu tým, že posilní obranyschopnosť. Zelenina sa dá chutne spracovať do rôznych foriem - nemusíte sa spoliehať len na tradičné pochúťky ako napríklad zeleninová polievka.
Práve naopak. Na svoje si môžu prísť aj milovníci placiek, nákypov alebo gulášu. Stačí odhodiť zábrany a skúsiť niektoré z netradičnejších zeleninových receptov. Veľa týchto jedál sa môže podávať nielen ako obed, ale vďaka svojej ľahkosti aj ako večera. Nejedno z nich môžete dokonca s chuťou dojesť aj bez ohrievania.
Tip na záver:
Zapekáte cestovinu, a nechcete aby pri tom pustila vodu?
Hliva a šampiňóny s balzamikom
Potrebujete:
150 g hlivy ustricovej
Postup:
Zdroj: Elena Zemková pre Pravdu
Recept: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Robert Hüttner, Pravda