Škola varenia: Pripravte mäsové valčeky v slaninke
Chcete servírovať k nedeľnému obedu niečo, na čom si určite rodina pochutí? Tak skúste náš recept.
Škola varenia: Valčeky v slaninke
Potrebujete:
- 500 g bravčového pliecka
- 100 g sušených paradajok
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g natenko nakrájaného prosciutta
Plnené zemiaky:
- 500 g zemiakov
- 250 g kyslej kapusty
- 150 g šampiňónov
- tvrdý syr
Postup:
1. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do pomletého ochuteného mäsa.
2. Z hmoty vytvarujeme valčeky a obalíme v prosciutte. Poukladáme na vymastený plech a dáme upiecť do rúry na 15 minút pri 180 °C.
3. Plnené zemiaky: zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené pozdĺžne prekrojíme. Šampiňóny a kyslú kapustu udusíme a zmiešame spolu s vajíčkom. Plnku dáme na zemiaky, prikryjeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rozhorúčenej rúry.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Martina Mešková, šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity
Foto: Robert Huttner pre Pravdu