Blíži sa sviatok slovenského jedla
Množstvo jedla môžete nielen ochutnať v Bratislave na festivale slovenského jedla už najbližší piatok, sobotu aj nedeľu.
Čerstvá zelenina, bylinky, domáce lokše, husacinka, steaky, pralinky, sushi, smažené aj nesmažené dobroty, víno, destiláty, káva, čaj, kuchyne rôznych kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech či ďalekej Ázie... To všetko a ešte veľa iného môžete nielen ochutnať v Bratislave na festivale slovenského jedla už najbližší piatok, sobotu aj nedeľu.
V areáli Bratislavského hradu si už od piatkového rána svoje stánky rozložia známe bratislavské reštaurácie, ale ja zástupcovia regiónov z celého Slovenska. Za ochutnávky sa bude platiť špeciálnymi platidlami - DOXXami, ktoré si návštevníci môžu zakúpiť pri vstupe buď v hodnote 6 eur/5 ks alebo 10 eur/12 ks.
Slovakfoodfestival je miestom, kde si zmerajú sily zruční šéfkuchári pri otváraní ustríc. Gazdinky tu nájdu 80 štvorcových metrov plných čerstvej zeleniny. A z vyše sto kuchárov z celého Slovenska a z Česka dvanásti finalisti predvedú svoje umenie naživo, aby si chutnou polievkou a hlavným jedlom vybojovali titul najlepšieho kuchára Česka a Slovenska. Okrem súťažiacich budú každý deň svoje umenie predvádzať iní kuchári aj cukrári. Návštevníci sa však nemusia báť, že deti budú pri varení zavadzať: tie sa môžu zatiaľ priučiť inému remeslu pod vedením majstrov z ÚĽUVu - rezbárov, drotárov, čipkárok či hrnčiarov alebo maliarov na sklo. Pre menších je pripravený skákací hrad a rodičia si v nedeľu cez obed budú môcť vypočuť prednášku Igora Bukovského o zdravej výžive.
Text: -zoh- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK