Kokosová torta
Máte chuť na niečo výnimočné a delikátne? Po dobrom obede je čas si trochu osladiť život... FEMINITY vám ponúka recept na skvelú kokosovú tortu, ktorú pripravila štýlová Cremeria Milano River Park v Bratislave.
Suroviny:
Korpus:
Korpus: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Potom pomaly zašľaháme vajcia a na koniec pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kokos. Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy si vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po vychladnutí.
Plnka: Do vyšľahanej šľahačky pridáme cukor a kokosový sirup.
Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme kokosovým krémom. Trocha krému ni necháme na koniec a celú tortu ním zatrieme. Čerstvý očistený kokos si nastrúhame na jemnom struháku a boky aj vrch torty ním obsypeme. Ľubovoľne dozdobujeme ovocím.