Presunúť na hlavný obsah

Kokosová torta

Recepty

Máte chuť na niečo výnimočné a delikátne? Po dobrom obede je čas si trochu osladiť život... FEMINITY vám ponúka recept na skvelú kokosovú tortu, ktorú pripravila štýlová Cremeria Milano River Park v Bratislave.

 

Suroviny:

Korpus:  

8 vajec
250g cukru
250g masla
220g polohrubej múky
100g sušeného kokosu
1 bal prášku do pečiva
 
Plnka:

 600g šľahačky
120g práškového cukru
20 cl kokosového sirupu monin
 
Postup:

Korpus: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Potom pomaly zašľaháme vajcia a na koniec pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kokos. Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy si vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda.  S upečeným korpusom pracujeme až po vychladnutí.

Plnka: Do vyšľahanej šľahačky pridáme cukor a kokosový sirup.

Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme kokosovým krémom. Trocha krému ni necháme na koniec a celú tortu ním zatrieme. Čerstvý očistený kokos si nastrúhame na jemnom struháku a boky aj vrch torty ním obsypeme. Ľubovoľne dozdobujeme ovocím.