Presunúť na hlavný obsah

Domáce pirôžky aj pre celiatikov

Recepty

Ak ste zistili, že máte celiakiu alebo potravinovú intoleranciu a milujete sladké múčniky, nemusíte sa ich vzdávať. Vyskúšajte domáce pirôžky vyrobené pomocou kaše Sinlac vhodnej aj pre celiatikov. Recept je takisto vhodný aj pre tých, ktorí k tajomstvu pečenia len teraz pričuchávajú.

 

Ingrediencie: 
  • bezlepková múka 
  • pol pohára kaše Sinlac (špeciálna kaša pre alergikov)
  • lyžička oleja
  • štipka soli
  • voda (najlepšie dojčenská, ak pokrm pripravujete pre dieťa)
  • 100 g jahôd alebo iného obľúbeného ovocia
  • biely tvaroh
 
 
Postup: 
  1. K poháru kaše Sinlac pridajte vodu, aby bol pohár plný a premiešajte. 
  2. Pridajte olej, soľ, múku (toľko, aby sa cesto nelepilo na ruky). 
  3. Vymieste cesto (musí mať konzistenciu ako na pirohy). 
  4. Opláchnite jahody, odstráňte stonky, rozkrájajte na štvrtky a pridajte trochu bieleho tvarohu. Cesto vyvaľkajte a pomocou pohára vykrojte malé placky. 
  5. Doprostred placky položke niekoľko kúskov jahôd v tvarohovej zmesi, placku preložte a zaklepte. 
  6. Varte vo vriacej, mierne osolenej vode, kým pirôžky nevyplávajú na povrch. 
  7. Sladkú ovocnú náplň je možné zameniť podľa vlastnej chuti a fantázie za mäsovú alebo aj zeleninovú náplň.