RECEPT: ZÁKUSOK ZO SRÍ LANKY
Srí lanská kuchyňa je považovaná za jednu z najzdravších kuchýň na svete. Hlavne pre čerstvé suroviny, zeleninu, bylinky a korenia, ktoré sa v jej jedlách využívajú. Väčšina jedál sa pripravuje na kokosovom oleji s cesnakom, bylinkami a cibuľou. Ako príloha nesmie nikdy chýbať ryža. Zemiaky sú totiž používané tak isto ako zelenina, nikdy nie ako príloha. Keďže Srí Lanka je pobrežná krajina, najviac sa využívajú ryby. Od kuchára Ajouana zo Srí Lanky, ktorý varí v Erdödyho paláci, FEMINITY vypýtalo recept na unikátny a veľmi rýchly zákusok Vatalapa.
Ingrediencie
200 g cukru
2 klinčeky
2 kardamony (indické korenie)
10 vajec
1 lyžica melasy
Postup:
V hrnci skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme kokosové mlieko a korenia. Zmes necháme vychladnúť a pridáme vajíčka. Pomaly dovaríme na pare. Vatalapa podávame so zmrzlinou a ovocím.