Presunúť na hlavný obsah

Jesenná pohoda na tanieri: Pumpkin Spice Cheesecake s touto chutnou kávičkou vytvorí dokonalý gurmánsky rituál

Recepty

Pripravte si lahodný krémový cheesecake s tekvicou, voňajúci po škorici a klinčekoch. Na toto obdobie je ako stvorený. A čo k nemu? Novinka od Nespresso, Pumpkin Spice Cake, ktorá svojou arómou dokonale podčiarkne tento sladký jesenný dezert.

Ingrediencie na formu vo veľkosti cca 24 cm:

Korpus:

  • 200 g maslových sušienok 
  • 80 g masla

Plnka:

  • 500 g krémového syra 
  • 250 g tekvicového pyré
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 ČL škorice, štipka muškátového orieška a klinčeka
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Topping:

  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka škorice

Postup:

Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Natlačte na dno tortovej formy a dajte na 10 minút zapiecť pri teplote 170 °C. Vyšľahajte krémový syr s cukrom, postupne pridajte vajcia, vanilku, tekvicové pyré a koreniny. Nalejte na korpus.

Pečte pri 160 °C asi 50 minút. Nechajte vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami, potom dajte stuhnúť na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľahajte smotanu s cukrom a škoricou a navrstvite na cheesecake.

  • Foodpairing tip:

Podávajte s čerstvo pripravenou kávou Nespresso Pumpkin Spice Cake. Jemná aróma tekvicového koláča, škorice a sladkého korenia dokonale ladí s chuťou krémového cheesecaku. Takto sa z obyčajnej jesennej chvíle stane malý gurmánsky rituál!