Presunúť na hlavný obsah

Kokosovo-mangová bábovka: Ľahučká, šťavnatá a s jemnou vôňou exotiky

Recepty

Kokosovo-mangová bábovka je ako stvorená na letné popoludnia. Vďaka spojeniu kokosu a sladkého manga vzniká dezert, ktorý poteší nielen chuťové poháriky, ale aj zmysly.

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja 
  • 150 g mangového pyré
  • štipka soli
  • trochu citrónovej kôry 

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C, vymastite bábovkovú formu olejom alebo maslom, potom ju vysypte múkou alebo kokosom. V jednej miske zmiešajte suché suroviny, teda múku, kokos, prášok do pečiva, sódu a štipku soli. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, postupne pridajte olej, kokosové mlieko a mangové pyré.

Neprehliadnite: Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká

Spojte mokré a suché suroviny do hladkého cesta. Ak chcete, pridajte aj nastrúhanú citrónovú kôru pre sviežosť. Cesto nalejte do formy a pečte približne 40–45 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte. Dobrú chuť!