Kokosovo-mangová bábovka: Ľahučká, šťavnatá a s jemnou vôňou exotiky
Kokosovo-mangová bábovka je ako stvorená na letné popoludnia. Vďaka spojeniu kokosu a sladkého manga vzniká dezert, ktorý poteší nielen chuťové poháriky, ale aj zmysly.
Kokosovo-mangová bábovka
Ingrediencie:
- 250 g polohrubej múky
- 100 g strúhaného kokosu
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 3 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 100 ml kokosového mlieka
- 100 ml rastlinného oleja
- 150 g mangového pyré
- štipka soli
- trochu citrónovej kôry
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C, vymastite bábovkovú formu olejom alebo maslom, potom ju vysypte múkou alebo kokosom. V jednej miske zmiešajte suché suroviny, teda múku, kokos, prášok do pečiva, sódu a štipku soli. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, postupne pridajte olej, kokosové mlieko a mangové pyré.
Neprehliadnite: Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká
Spojte mokré a suché suroviny do hladkého cesta. Ak chcete, pridajte aj nastrúhanú citrónovú kôru pre sviežosť. Cesto nalejte do formy a pečte približne 40–45 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte. Dobrú chuť!