Ľahká mascarpone torta s jahodami: Ideálny dezert na jarné dni
Kombinácia jemného krému, sladučkého korpusu a sviežich jahôd si vás získa prvým sústom. Navyše je táto torta nenáročná na prípravu, takže ju zvládne aj začiatočník!
Ľahká mascarpone torta s jahodami
Ingrediencie:
- 250 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 500 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2–3 PL práškového cukru (podľa chuti)
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé jahody (cca 300 g)
- mäta na ozdobenie, prípadne kakao
Postup:
Sušienky rozmixujte úplne, premiešajte s roztopeným maslom. Vtlačte do tortovej formy a dajte na 15 minút do chladničky. Mascarpone zatiaľ vymiešajte s cukrom. V druhej miske vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor a opatrne to primiešajte k mascarpone.
Mohlo by vás zaujímať: Domáce wafle s čerešňami a mätou: Dezert, ktorý si skrátka každý zamiluje
Krém naneste na sušienkový základ. Na vrch poukladajte nakrájané jahody. Zopakujte ďalšiu vrstvu krému a jahôd. Tortu nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Ozdobte kakaom alebo mätou. Dobrú chuť!