Presunúť na hlavný obsah

Ľahká mascarpone torta s jahodami: Ideálny dezert na jarné dni

Recepty

Kombinácia jemného krému, sladučkého korpusu a sviežich jahôd si vás získa prvým sústom. Navyše je táto torta nenáročná na prípravu, takže ju zvládne aj začiatočník!

Ingrediencie:

  • 250 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2–3 PL práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé jahody (cca 300 g)
  • mäta na ozdobenie, prípadne kakao

Postup:

Sušienky rozmixujte úplne, premiešajte s roztopeným maslom. Vtlačte do tortovej formy a dajte na 15 minút do chladničky. Mascarpone zatiaľ vymiešajte s cukrom. V druhej miske vyšľahajte smotanu, vanilkový cukor a opatrne to primiešajte k mascarpone.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce wafle s čerešňami a mätou: Dezert, ktorý si skrátka každý zamiluje

Krém naneste na sušienkový základ. Na vrch poukladajte nakrájané jahody. Zopakujte ďalšiu vrstvu krému a jahôd. Tortu nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Ozdobte kakaom alebo mätou. Dobrú chuť!