Svieža variácia rýchleho obeda: Šalát, na ktorý budete mať chuť aj počas leta
S príchodom leta prirodzene klesá naša chuť do jedla, respektíve značne sa menia naše chute. Pred ťažkými sýtymi jedlami uprednostňujeme skôr ľahké a svieže pokrmy, akým je aj tento skvelý šalát.
Na šalát potrebujeme:
- 1 zrelé avokádo
- 2 vajíčka
- 4 hrnčeky baby špenátu
- 1/2 šalátovej uhorky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Na svieži dresing si pripravíme:
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- zväzok čerstvého kôpru
- 1-2 strúčiky cesnaku
Neprehliadnite: Dajte zbohom tradičnej čokoláde: Na popraskaných citrónových cookies si pochutnáte
Postup prípravy:
- Vajíčka uvaríme natvrdo vo vriacej vode (zhruba 8 minút).
- Špenát opláchneme a dáme do misky.
- Do misky pridáme i nakrájanú šalátovú uhorku.
- Uvarené vajíčka necháme vychladnúť, ošúpeme ich, nakrájame na malé kúsky a pridáme do zmesi.
- Avokádo rozdelíme na polovice a odstránime kôstku. Pomocou lyžice vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky.
- Šalát poriadne zamiešame a ak treba, dochutíme podľa potreby.
- Na dochutenie môžeme použiť i dressing. Jogurt zmiešame s najemno nasekaným kôprom, prelisovaným cesnakom a citrónovou šťavou.
Prečítajte si tiež: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!
Tip: Šalát môžete dochutiť i dressingami, ktoré už pripravené k podávaniu kúpite. Vyskúšajte netradičnú kombináciu chutí medu a horčice či osviežujúcu letnú kombináciu citrónu a bazalky.