Recept na zaručene chrumkavé kuracie mäso: Pri jeho grilovaní nezabudnite na tieto suroviny
Chcete si aj vy pochutiť na vynikajúcom grilovanom mäsku, avšak neviete ako sa dostať k vytúženej chrumkavej verzii? Dajte si pozor práve na tieto dve dôležité suroviny a pripravte doma jedlo, ktoré si každý zamiluje na prvé ochutnanie.
Ak sa rozhodnete mäso piecť, častokrát sa stretnete s tým, že jeho koža na povrchu nie vždy ostane jemne chrumkavá. Podobne je tomu aj pri jeho grilovaní, ktoré v zime vôbec nemusíte odkladať. Na grilovaciu panvicu naneste iba minimum oleja, chrumkavosť zabezpečte dvoma surovinami, ktoré splynú v jedinečnej harmónii chutí. Pred samotným grilovaním si zadovážte med a citróny. Práve tie zvolíme v našom recepte.
Prečítajte si tiež: Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu
Na chrumkavé kurča si pripravte:
4 kusy kuracích stehien
2 polievkové lyžice medu
1 citrón
Soľ
Grilovacie korenie, v ktorom sa nachádza červená paprika
Olej
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná si umyjeme, jemne potrieme olejom, nasolíme a poukladáme vedľa seba do pekáča. V prvom kroku ich jemne zapečieme, aby mäsko vo vnútri zostalo šťavnaté a jemné. Pečieme na 250 stupňoch po dobu 10 minút. Po 10 minútach znížime teplotu na 180 stupňov a dopekáme ešte pol hodinu.
2. Prichádzame ku grilovacej časti. Kurča vyberieme z rúry, potrieme zmesou, ktorú si pripravíme z medu, vytlačenej citrónovej šťavy a grilovacieho korenia. Nezabúdajte, že koža, ktorá sa nachádza na stehnách je vynikajúcou prísadou, ktorá zostane pekne chrumkavá. Nedávajte ju preto v žiadnom prípade z mäsa dole.
3. Takto potreté mäso opekáme na grilovacej panvici do zlatohneda. Proces by mal trvať tak 10 minút, kým sa mäso vnútri jemne dotiahne a koža zvonka získa chrumkavý nádych.
Mohlo by vás zaujímať: Kuskus s dvoma druhmi tekvíc a granátovým jablkom: Recept, ktorý osvieži vaše chute