Vyskúšajte toto leto špagety s morskými plodmi: Lahodnú chuť docielite týmito bylinkami
Pravú dovolenkovú atmosféru si môžete vykúzliť aj večer doma na terase pri poháriku vínka. Špagety s darmi mora rozhodne neoľutujete.
Potrebujete:
2ks šalotky
Morské plody (krevety a mušle)
Talianske špagety
½ masla
1 strúčik slovenského cesnaku
2ks sušených čili papričiek
Citrón
Olivový olej
Biele víno
Čierne korenie
Soľ
Inšpirujte sa: Najobľúbenejšia z nedeľných polievok inak: Kuracia polievka s kuskusom
Postup:
Na panvici si roztopíme maslo a restujeme cesnak. Pridáme umyté mušle (zatvorené a očistené od rias), podlejeme bielym vínom a pod pokrievkou varíme približne dve tri minúty. Počas toho vo vriacej vode uvaríme špagety (nikdy neoplachujte v studenej vode, kvalitné špagety sa nezlepia). Na malej panvici na olivovom oleji opečieme podrvené čili, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, krevety a pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky a olúpané mušle. Pridáme uvarené špagety a dochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s pohárikom suchého bieleho vína.
Dobrú chuť!