Presunúť na hlavný obsah

Lahodne upečený pstruh s jarnou cibuľkou a špenátom: Vyskúšajte tento vynovený recept

Recepty

Prinášame vám netradičný, no veľmi chutný recept, ktorý je inšpirovaný prímorskou kuchyňou. Hlavnou ingredienciou bude v tomto prípade obľúbený pstruh a vy si tak môžete v predstihu vyskúšať moderný recept na vianočný stôl. Čo hovoríte na túto zdravšiu verziu?

My v redakcii sme si zamilovali rýchle a jednoduché recetpy, ktoré sú tvorené z minimum prísad, no napriek tomu sa vyznačujú neskutočne lahodnou chuťou. Na prípravu tohot pokrmu nebudete potrebovať viac ako 30 minút a práve v tom sa skrýva jeho tajomstvo. Vyskúšajte tento recept s použitím pstruha a verte či nie, stane sa vašou tradíciou.

Mohlo by vás zaujímať: Ľahký tekvicový koláč vhodný na narodeninové oslavy: Jeho lahodnú chuť si zamiluje celá rodina!

Prísady

500 g nových zemiakov
4 filé z pstruha
Hladká múka
50 g masla
Morská soľ
Mleté biele korenie
50 ml repkového oleja
1 zväzok jarnej cibule
1/2 citróna
Dressing 

Postup

Začnite tento recept tým, že nové mladé zemiaky vložíte do veľkého hrnca. Zemiaky zakryte studenou vodou a priveďte do varu. Mierne znížte teplo a jemne varte, až kým nebudú jemné. Potom ich preceďte a odložte, až kým nebudú pripravené slúžiť. Uistite sa, že všetky kosti a koža boli odstránené z vášho filé. Celé filé jemne poprášte s múkou na strane kože. Na záver potrite jemným štetcom namočeným do masla. Na veľkú nelepivú panvicu pridajte trochu repkového oleja a nechajte ho zohriať. Následne položte ryby na panvicu smerom nadol a jemne ich pritlačte. Zemiaky jemne rozpučte a pridajte k nim plátky jarnej cibuľky spoločne s dressingom podľa vlastnej chuti. Dôkladne premiešajte. Keď je ryba dostatočne uvarená a opečená polejte ju citrónovou šťavou a posypte morskou soľou. Podávajte ozdobené bazalkou či špenátom. 

Inšpirujte sa: Chutný a tradičný guláš rýchlejšie ako doteraz: Recept, ktorý vás prekvapí

Prajeme dobrú chuť!