Presunúť na hlavný obsah

Vynikajúci domáci burger, ktorý zvládnete za 15 minút!

Recepty

Hubárska sezóna je tu, tak prečo si neurobiť domáci burger s hubovým steakom namiesto mäsa. Jednoducho jedlo, ktorá vás zasýti, je bohaté na zeleninu a čas prípravy vám zaberie len za 15 minút!

 

Suroviny na prípravu:

Okrúhla žemľa so sézamom
Portobello (steakový krémový šampiňón)
Kučeravý šalát
Tavený plátkový syr
Stredne veľké paradajky
Šalátová alebo kyslá uhorka
Cibuľa
Olivový olej
Kyslá smotana
Čerstvý cesnak
Horčica
Práškový cukor
Hnedý cukor
Soľ
Korenie

Postup:

Šampiňóny portobello pokvapkáme zo spodnej časti olivovým olejom, osolíme, pridáme kúsok čierneho korenia a podľa chuti aj kúsok pretlačeného čerstvého cesnaku. Šampiňóny opražíme buď na panvici alebo na grile, asi 10 minút. Medzitým si pripravíme cesnakový dip. Do kyslej smotany (z 1 téglika) pridáme 2-3 lyžičky práškového cukru, ½ lyžičky soli, 1 lyžičku horčice, štipku čierneho korenia a 1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku. Tento cesnakový dip natrieme na vopred prepolené žemle. Položíme kúsky kučeravého šalátu. Nakrájame si cibuľku, paradajky a uhorku na kolieska. Keď už vidíme, že šampiňóny budú takmer hotové, pridáme cibuľku, hnedý cukor a sézam a necháme chvíľu restovať. Hotové pridáme do žemle, na horúci hubový steak položíme plátok taveného syra, paradajku, uhorku a prikryjeme horným dielom žemle.
 
Dobrú chuť!