Aké požiadavky na jedlo mal Cruise, Jackson, či George Michael? Budete prekvapení!
Mladý šéfkuchár s výborným citom pre detail a kreáciu Gabriel Kocák precestoval takmer celý svet, aby sa naučil čo najviac techník a spôsobov varenia. Varil pre Toma Cruisa, otca kráľa popu Michaela Jacksona - Joe Jacksona, Cameron Diaz i Helenu Vondráčkovú. Pre FEMINITY prezradil, aké boli ich chúťky i nároky!
Šéfkuchár hotela Grand Hotel Kempinski High Tatras
Gabriel Kocák začínal ako kuchár na Slovensku, no onedlho zistil, že ak chce byť vo svojom odbore jedinečný, musí sa učiť od tých najlepších.
Vybral do sveta a prvou zastávkou bol 2-michelínový Grand hotel Le ciel. Postupne pôsobil na rôznych pozíciách v kuchyni až na Souschefa. Aby sa naučil čo najviac techník, spôsobov varenia a spoznal európskych šéfkuchárov, prešiel za posledných 14 rokov také chýrne adresy ako: Hotel Pic de Fleur - Francúzsko, restaurant Comme chez Soi - Belgicko, Troi -Dánsko, De Libraje - Holandsko, Osteria Francesana - Taliansko, Au Crocodille - Francúzsko, Vendome – Nemecko a naposledy Ikarus Hangar 7 v Salzburgu.
Dnes je prvým Slovákom na svete, ktorý šéfuje kuchyni v sieti hotelov Kempinski, konkrétne High Tatras. Počas svojho pôsobenia v európskych reštauráciách mal tú česť variť pre svetoznáme celebrity ako Tom Cruise, George Michael, otca kráľa popu Michaela Jacksona - Joe Jackson, Cameron Diaz, ale aj pre thaiskú kráľovskú rodinu, ale aj pre prezidentov V4. Aké boli nároky týchto prominentných hostí nám prezradil v rozhovore.
FEMINITY TV: Rozhovor so šéfkuchárom Gabrielom Kocákom