Pokušenie: Kávová palacinka na rumových orechoch!
Po výbornom obede, ktorý si cez víkend (narozdiel od uponáhľaného týždňa) v kľude vychutnáme je skvelým zakončením práve dezert v podobe sladkého pokušenia. Známy šéfkuchár Peter Kulhány poňal palacinky trochu inak a pripravil ich z kávy. Kávová palacinka na rumových orechoch je tak spojením rôznych chutí, ktoré vám zostanú na jazyku ešte dlho po zjedení. O tom, že takýto chutný dezert zvládnete aj vy, niet pochýb. FEMINITY vám prináša postup, ako na to!
KÁVOVÁ PALACINKA NA RUMOVÝCH ORECHOCH
10 PORCIÍ
SUROVINY, ktoré potrebujeme na prípravu:
0,3 kg múky
2 ks vajec
0,4 l mlieka
0,1 kg cukru
0,1 l oleja
0,05 kg kávy
soľ
Z mlieka, vajec, múky, soli a cukru pripravíme tradičné palacinky, ktoré po upečení posypeme cukrom, mletou kávou a na panvici ešte spolu skaramelizujeme. Potom ich zvinieme a nakrájame na menšie kúsky.
Varené orechy:
0,1 kg cukru
0,3 kg orechov
0,6 l smotany
0,1 kg hrozienok
0,1 l rumu
Z cukru pripravíme karamel, zalejeme smotanou, pridáme orechy, hrozienka a varíme cca 5 minút. Na záver pridáme rum.
Ovocná omáčka:
0,1 kg cukru
Cukor a víno varíme spolu do potrebnej hustoty, na záver pridáme ovocie a necháme vychladnúť. Na záver ozdobíme mätou.
FEMINITY vám želá príjemnú sladkú chuť :)