Presunúť na hlavný obsah

Insalata Capresse

Recepty

Šalát Capresse, jednoduchý šalát, potvrdzujúci to že aj veľmi jednoduché jedlo môže mať čarovnú chuť. S úsmevom by sa dalo povedať šalát v talianských národných farbách.

 

Budeme potrebovať:
 
  • Paradajky
  • Mozzarellu
  • Bazalku 
  • Olivový olej
  • Soľ 
  • Čierne korenie 

     K ingredienciám dolňme pár poznámok. Chuť olivového oleja je výraznou časťou chute šalátu Caprese, preto kvalitnejší olivový olej na tomto šaláte naozaj oceníte. Najlepšie je ak budete mať čerstvé bazalkové lístky, ak nie postačí sušená bazalka. Morská soľ je vhodnejšia ako obyčajná soľ. A čo sa týka čierneho korenia tak ideálne je čerstvo namleté priamo na šalát. A samozrejme, čím čerstvejšia mozzarella tým lepšie.

Nakrájamé si mozarellu na tenké plátky. Na podobné plátky nakrájame paradajky.

Potom na servirovací tanier alebo misku kladieme stirdavo plátok paradajky a plátok mozzarelly.

Potom šalát posolíme, okoreníme a posypeme bazalkou, respektíve bazalkovými lístkami. Nakoniec polejeme olivým olejom.

Osobne mám radšej keď šalát chvíľku postojí a všetky jeho súčasti sa skamarátia. Niekto iný ho može mať rád uplne čerstvo pripravený. Záleží na vašej chuti. Dobrú chuť.