Zabudnutý puding
Aj keď má tento dezert poetický názov, keď ho raz ochutnáte, nikdy naň nezabudnete. Je to veľmi starý recept, ktorý vzkriesil slávny Richard Sax. Je to akýsi typ torty Pavlova. Vyšľaháme bielky ako na snehové cesto bezé, rozotrieme ich na plytký plech (ja používam plech, na ktorom robievam cesto na rolády) a dáme do rúry – podobne ako pri mesačných paradajkách –, ktorú ihneď vypneme. Necháme ho v rúre cez noc, preto sa volá zabudnutý.
Zabudnutý puding
Zvodná a sexi šéfkuchárka Nigella Lawson dokáže očariť nielen výzorom, ale aj svojím kulinárskym umením. Kniha Nigella Express je séria príprav jednoduchých a ultrarýchlych jedál. Odborníci na zdravú výživu im občas vyčítajú vysoký obsah sacharidov a tukov. Nigella priznáva, že jej expresné špeciality nie sú práve kóšer v zmysle pravidiel racionálnej výživy, no ľudia ju doslova žerú. V knihe nájdete recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky, pripravené neuveriteľne rýchlo a jednoducho.