Treska s paradajkami a olivami
Už o niekoľko dní príde do Bratislavy obľúbený taliansky šéfkuchár Emanuel Ridi, aby na podujatí Art of Taste predstavil svoje umenie talianskej kuchyne bohatej na množstvo lahodných chutí. Popularitu si získal predovšetkým svojim nevšedným prejavom, vtipným a humorným výkladom počas varenia, češtinou so silným prízvukom a v neposlednom rade svojou talianskou charizmou. Je zástancom rýchlej a jednoduchej prípravy jedál a náročný na používanie čerstvých a kvalitných surovín. Vychutnajte si jeden z jeho receptov už dnes:
Merluzzo con pomodoro e olive - (4 porcie)
Prísady:
600 g filiet z tresky
300 g cherry paradajok
400 g zelených fazuliek
400 g datľových paradajok
300 g olív
hrsť petržlenovej vňate
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 feferónku
extra panenský olivový olej
soľ
Postup:
Rybu si pripravíme na pare, ako keď pripravujeme knedľu, asi 6-7 minút. V osolenej vode si uvaríme zelené fazuľku. Keď sa uvaria, vhodíme ich do vody s ľadom, aby nestratili farbu. Je potrebné tak urobiť hneď po uvarení. Na panvici s olivovým olejom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, olivy a cherry paradajky, zasypeme petržlenovou vňaťou a osolíme. Servírujeme na tanier spolu s treskou ozdobenou olivovou zmesou a zelenými fazuľkami.