Plnené šampiňóny
Zažiarte ako moderní hostitelia. Vyše 80 jednoduchých, ale vynikajúcich jedál – od sladkých po pikantné, od teplých po studené, ktoré si možno už vopred pripraviť a potom sa naplno venovať svojim hosťom.
| príprava: 40 min. | pečenie: 25 min. | 1 kus: asi 462 kJ
Suroviny:
Na 12 kusov
- 12 veľkých šampiňónov (po asi 50 – 60 g)
- 80 g anglickej slaniny
- 150 g póru | 2 vajcia
- 2 PL creme fraiche
- 120 g postrúhaného ementálu
- soľ | mleté čierne korenie
- čerstvo postrúhaný muškátový orech
- Okrem toho:
- olej na pečenie a natretie
Postup:
Vegetariánsky variant
Na 12 húb
Umyjeme a očistíme 1 malú cukinu, potom ju spolu s nožičkami húb pokrájame na jemné kocôčky. V 3 PL olivového oleja s pretlačeným strúčikom cesnaku a posekanými lístkami z 2 stoniek tymianu ich opekáme 3 minúty. Dáme vychladnúť. Zmiešame 1 PL mascarpone s 1 vajcom a 50 g parmezánu. Pridáme hubovo-cukinovú zmes a dobre premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a lahôdkovou mletou červenou paprikou. Klobúčiky húb naplníme zmesou (pozri vyššie) a v rúre upečieme.
Tipy na perfektné a parádne servírovanie, nápady na nápoje – to všetko sa dozviete z knihy Bufetový branč.