Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Neviete čo pripraviť na obed? FEMINITY vám ponúka ďalší zo série receptov, ktoré pravidelne nájdete na našej stránke. Vyskúšajte Kuracie satay s arašidovou omáčkou a prekvapte kuchárskym umením svoju rodinu.
Suroviny:
- 1 kg kuracích stehien
- 100 ml rastlinného oleja
- 2 chilli papričky
- 50 g solamylu
- hlavička cesnaku
- soľ
- čierne korenie
Arašidová omáčka:
- 60 ml oleja
- 150 g šalotky
- pol hlavičky cesnaku
- chilli korenie
- 20 ml sójovej omáčky
- 250 ml kokosového mlieka
- 20 g práškového cukru
- 150 g arašidového masla
- 50 g zázvoru
Postup:
Vykostené kuracie stehná nakrájame na kúsky. V miske zmiešame olej, nasekanú chilli papričku, cesnak, korenie a zmesou potrieme mäso. Prikryjeme fóliou a necháme v chlade marinovať.
Na prípravu omáčky rozohrejeme olej, pridáme šalotku, krátko restujeme do sklovita, pridáme cesnak a zázvor. Potom mäso zoberieme z grilu a necháme mimo tepelný zdroj 5 minút, pridáme chilli papričku a krátko restujeme.
Pridáme sójovú omáčku, necháme zredukovať (odparíť väčšiu časť vody), prilejeme kokosové mlieko a pridáme cukor. Privedieme do varu, ihneď odstavíme z ohňa a vmiešame do arašidového masla za nepretržitého šľahania. Pokiaľ chceme docieliť redšiu konzistenciu, pridáme trochu vriacej vody.
Mäso vyberieme asi 15 minút pred grilovaním. Napicháme na špízy 2-3 kúsky stehna. Grilujeme 3 až 4 minúty na každej strane. Potom mäso odložíme z grilu a necháme 5 min odpočinúť. Povrch mäsa zľahka potrieme trochou omáčky a posypeme zmesou byliniek. Podávame okamžite so samostatnou miskou arašidovej omáčky.