SYROVÝ GURU Z FRANCÚZSKA
Viete, koľko je na svete druhov syrov? Nespočetné množstvo. A poznáte meno, ktoré vládne svetu syrovej gastronómie? FEMINITY vám prezradí, že ide o Philippa Oliviera zo severného Francúzska, ktorý vo svojom malebnom obchodíku v Boulogne ponúka viac ako tristo rôznych druhov syrov. A na ochutnávku sa môže vybrať skutočne každý.
phillipe,olivier,syry,francuzsko,guru,mandarin,oriental,bangkok,jedlo,chute sveta,isifa,mandarin oriental,
Majsta syrov Phillipe Oliviera môžete počúvať hodiny a stale vám povie nové a nové poznatky o spôsobe výroby, spracovaní, vôňach a chutiach syrov. Často je hosťom konferencií zaoberajúcich sa umením a kultúrou syrov. Syr sa stal jeho vášňou. Preferuje však malých výrobcov syrov, ktorí ponúkajú menšiu kvantitu, no s výnimočne vysokou kvalitou, ktorá je jeho výsadou.
Tajomstvom jeho syrov sú chute z celého Francúzska, niekoľko mesačné dozrievanie v syrových komorách a najmä starostlivosť a láska, akú on a jeho rodina do výroby kvalitných syrov vkladajú. Phillipe Olivier povýšil výrobu a konzumáciu syrov na veľkolepú alchýmiu, vďaka čomu sa stal vo svojom odbore uznávanou kapacitou. Napriek tomu pôsobí prívetivo a priateľsky a zákazníkom veľmi rád rozpráva o histórii a jedinečných tajomstvách chutí svojich syrov.
Z vonkajších uličiek vyzerá syrové kráľovstvo Phillipa Oliviera ako útulný suvenírový obchod dozdobený kvetinami a lahodnou vôňou. Keď vstúpite, na poličkách s individuálnym osvetlením vás privítajú zaujímavé vône, tvary a najmä chute viac ako tristo druhov syrov. Každý môžete ochutnať, nechať ich rozplynúť na jazyku a ponoriť sa do explózie výnimočných a často neočakávaných chutí. Phillipe Olivier a jeho rodina sa výrobe syrov venuje desaťročia. A samotný majiteľ vám rád porozpráva o tajomstvách syrov, len ho v obchode musíte zastihnúť.
Tento víkend si milovníci dobrého jedla, syrov a vína užijú v hoteli Mandarin Oriental v Bangkoku, kde sa koná víkendová syrová prezentácia “Cheese Promotion”. Do exkluzívnej priestorov luxusného hotela Mandarin Oriental a Bamboo Baru zavíta Hugues de Kerdrel, zástupca syrového kráľa Phillipe Oliviera, aby hosťom prezentoval to najlepšie, čo Francúzsko ponúka. V piatok počas ochutnávky v Bamboo Bare na brehu rieky servírujú syry, ktoré majú za sebou viac ako 100-ročnú tradíciu svojej výroby. Do záplavy zmesí, vôní a chutí hrá príjemná hudba jazzovej kapely Bamboo Bar Resident Jazz Band. Francúz Hugues de Kerdrel a šéfkuchár luxusného hotela Mandarin Oriental Norbert Kostner nebudú chýbať na sobotňajšej prezentácii syrových unikátov v reštaurácii luxusného hotela. Po lekciách z histórie syrov a ochutnávke s výkladom majstrov z odboru vám Mandarin Oriental ponúkne na nasledujúcej recepcii aj dúšok výnimočných vín. Labužnícky víkend končí v nedeľu výnimočným brunchom vo francúzskej reštaurácii hotela, s príjemnými syrovými chuťami i hltom kvalitných vín.
Nezabudnite, že ak si aj pochutnávate na unikátnych špecialitách ďaleko od Slovenska, možno máte pred sebou práve syry majstra Oliviera. Ich distribúcia do celého sveta a mimoriadna kvalita sú známe v tých najlepších reštauráciách každého kontinentu.