CHLEBÍKY Z TMAVÉHO PIVA
Chuť na niečo netradičné, nové a zároveň s chuťou obľúbeného tmavého piva naplní recept na chlebíčky z tmavého piva, ktorý vám FEMINITY spolu so spoločnosťou Miele ponúka. Pochúťka z kysnutého cesta dokonale splní nároky milovníkov „niečoho dobrého“.
pivove,chlebiky,miele,cesto,recepty,jedlo,miele,
Ingrediencie:
625 ml tmavého piva
500 g polohrubej pšeničnej múky
500 g hladkej pšeničnej múky
1 kocka kvasníc
1 PL jemnej soli
Postup prípravy:
1. Cukor necháme v hrnci skaramelizovať do zlatohneda, zalejeme pivom a krátko povaríme, kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť.
2. Zhruba polovicu z každého druhu múky zmiešame vo veľkej mise a postupne pridávame kvasnice rozpustené v karamelovom pive, až kým nevznikne riedka kaša. Prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť.
3. Pridáme zvyšnú múku a vypracujeme hladké, elastické cesto. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť ešte 45 minút.
4. Plech vymažeme a z cesta sformujeme 6 bochníkov, poprášime ich múkou a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
5. Pečieme v rúre pri teplote 190˚C na 2. úrovni odspodu asi 30 minút.