BACARDI NIELEN DO DRINKOV, ALE I DO JEDLA
Ak vás už nebaví piť len miešané drinky s rumovým základom, vyskúšajte použiť tento lahodný nápoj v kuchyni na prípravu exotických jedál. Rumy z Portorika dodajú vašim šalátom, polievkam, mäsu, rybám alebo dezertom výnimočnú chuť, ktorú ničím iným nenahradíte. Ako doplnok si k nim namiešajte dobrý koktail. FEMINITY vám ponúka aj dva recepty.
rum,jedlo,napoje,Portotiko,Bacardi,drinky,bravcove maso,kava,jedla,portotiko,bacardi
O tom, že rum z Portorika sa nemusí pridávať len do nápojov, ale i jedál, sa presvedčili aj návštevníci jednej párty. Hostiteľom bola spoločnosť Rums of Puerto Rico, ktorá je známe predovšetkým najobľúbenejším rumom Bacardi. Okrem toho do jej portfólia patria značky Don Q a Barrilito. Pre hostí na večierku mixoval nápoje svetovo uznávaný barman Kim Haasarud, ktorý je povestný svojimi netradičnými kombináciami a výnimočnými drinkami. K skvelým koktailom s rumovým základom sa podávali špeciality portorikánskej kuchyne dochutené rôznymi značkami a príchuťami miestneho rumu. Exkluzívne pre tento večer si šéfkuchárka Carmen Gonzalez pripravila bravčové mäso s barbecue omáčkou, v ktorej bol rum Bacardi Gold. Ak by ste aj vy na tento výnimočný recept dostali chuť, stačí navštíviť New York alebo si kúpiť jej kuchársku knihu Chef Carmen Cooks with Bacardi. Pre tých, čo majú radi sladké, odporúčame vyskúšať Chocolate Shots, ktoré sa dajú jednoducho pripraviť aj doma. Potrebujete polo sladkú čokoládu, pohár pomarančového rumu, pohár vody, lyžičku kokosového extraktu a kokosový krém. Do hrnca pridajte rum, vodu, kokosový krém a extrakt a nechajte zovrieť. Hrniec preložte z ohňa, pridajte čokoládu a šľahajte kým sa nerozpustí. Vychladené podávajte v pohároch určených na shot drinky. K tomu si na povzbudenie pripravte drink z kávy a rumu. Naň potrebujete rum Ron Del Barrilito, lyžičku cukru, horúcu silnú kávu, napenené mlieko, šľahačku a škoricu na ozdobenie. Postup je jednoduchý, do pohára nalejte rum, pridajte cukor, kávu a mlieko. Výsledný drink ozdobte šľahačkou a škoricou. Ideálny tip na chladnú jeseň.