Presunúť na hlavný obsah

Kamarát si u mňa vylieval srdce: Z toho, čo urobila jeho bývalá, vám zostane rozum stáť

Partnerské vzťahy

Vianočné obdobie je plné stretnutí a spomienok s priateľmi na staré časy. Niekto vám porozpráva veselé zážitky, iní trpké spomienky. A medzi takých nešťastníkov patril aj Roland.

Vianoce budú mať pre neho odteraz trpkú príchuť. Na svedomí to má minulý rok, kedy sa od leta trápil so svojou, dnes už bývalou, priateľkou Natáliou. Tá mala problémy na každom kroku a ventilovala si to práve na ňom. On sa to snažil chápať. Pomáhal jej dostať sa zo zlého obdobia, no nakoniec to dopadlo úplne inak, než si predstavoval.

Dali si väčší priestor

Z jej nálad bol už poriadne vyčerpaný a zdeprimovaný. Chodili spolu takmer dva roky, keď sa rozhodli, že pôjdu spolu bývať. Natália v tom čase navštevovala psychologičku. Nebola spokojná s jej životom, s prácou, rodinou a dosť výrazne sa to podpísalo na jej psychike. Bola negatívna a vylievala si to prirodzene na Rolandovi. Ten to nezvládal, a tak sa po troch mesiacoch spoločného bývania rozhodli dať si väčší priestor. Natálii to odporučila aj psychologička. Predsa len je to pravda, že nemôžete budovať vzťah, ak nie ste sami so sebou spokojní a vyrovnaní.

Prečítajte si: Stretávala som sa s nádherným mužom: Kvôli tomuto podstatnému detailu som ho ďalej už nechcela vidieť

Pomohol jej nájsť si prácu

Keďže patrí Roland medzi obľúbených ľudí, má veľa kamarátov a známych, pomohol jej s nájdením inej práce, kde by mala väčší pokoj. Išlo o jedného známeho, s ktorým sa zoznámil cez kamarátov. Nepoznali sa dobre, no nemal problém osloviť ho a požiadať o pomoc. Na základe Rolandovho avíza mu poslala Natália životopis. Aj keď to nebola firma, o ktorej by niečo vedela, šla na pohovor a nakoniec sa jej tam zapáčilo a majiteľ ju prial.

Počas pauzy sa stalo niečo nečakané

O pár dní si dali od vzťahu akúsi pauzu. Nikto to z nich síce nahlas nepovedal, ale prirodzene k tomu dospelo. O pár týždňov na to, prišla Rolandovi správa. Písali mu kamaráti, či sa rozišiel s Natáliou. Ostal prekvapený, keďže vlastne sám nevedel, čo to medzi nimi je a či to má ešte zmysel zachraňovať a pracovať na tom. Všetko mu došlol, keď mu poslali fotografiu Natálie zo sociálnej siete. Roland ostal šokovaný. Na obrazovke mobilu videl Natáliu s jej šéfom. Obaja vysmiati v zasneženom New Yorku. Zistil, že šlo o pracovnú cestu, na ktorú šli len oni dvaja. No okolie mu potvrdilo, že sa dali dokopy. Vtipné, keď mu len nedávno po pohovore povedala, že jej šéf smrdí a je škaredý. Nuž peniaze, kazia charakter.

Mohlo by vás zaujímať: Robila som letušku a bola som šokovaná zo správania kolegu pilota: Čerstvý otecko urobil niečo, na čo nezabudnem

Roland dostal od života facku, no aspoň mohol konečne v sebe uzatvoriť  túto kapitolu. Necíti smútok, skôr pachuť, ktorá mu odvtedy spája Vianoce s tým, ako s ním bývala škaredo zamietla.