Presunúť na hlavný obsah

Prečo sa dnešní muži po 30-tke nechcú viazať? Toto sú dôvody, ktoré ich odrádzajú od dlhodobého vzťahu

Feminity

Sú sexi, úspešní a navyše, v najlepších rokoch. Prečo sa však muži s týmito atribútmi nechcú viazať? Podarilo sa nám to odhaliť.

Vzťahy bývajú občas komplikované. A veru zdá sa, že neviazané známosti sa stávajú novodobým trendom. Najmä u úspešných a pekných mužov. V čom to však je, že majú tendencie inklinovať skôr k otvoreným partnerstvám? 

Inšpirujte sa: Naučte sa triky od šťastne zadaných: Päť rituálov, ktoré robia spokojné páry

Strach zo straty slobody

Je to jednoducho tak. Muži milujú slobodu. A majú pocit, že keď sa zo ženy po ich boku stane skutočne partnerka, slobodu stratia. Veď dobre vieme ako to občas býva. Chtiac - nechtiac zahrnieme svoju polovičku po istom čase zákazmi, príkazmi a toto chlapom ani náhodou nevonia. Preto je oveľa ľahšie mať len ”príležitostné kamarátky”, ktoré to nerobia. 

Strach zo stereotypu

Či sa nám to páči alebo nie, väčšina vzťahov si rutinou prejde. Máloktorá z nás to totiž dokáže zachytiť na začiatku problému. Práve z toho majú mnohí muži obavy. Boja sa, že budú mať málo vášne, sexu, pozornosti a časom nebudú pre vás stredobodom vesmíru. To je napokon aj jeden z dôvodov, prečo mávajú ”bokovku”. Každý chlap potrebuje byť obdivovaný a nezaleží na tom, či spolu chodíte mesiac alebo desať rokov. 

Strach z toho, že sa zmeníte

Muži vás chcú takú, do akej sa do vás zamilovali. Aj po rokoch. No nielen v povahových vlastnostiach. Hoci to môže znieť povrchne, v tomto prípade je vzhľad pre nich kľúčový. Reprezentatívna partnerka je totiž pre väčšinu mužov veľmi dôležitá. Nechcú aby ste experimentovali so svojim lookom a dúfajú, že aj figúru, ktorú ste mali na začiatku známosti si nejako udržíte. 

Strach, že ich budete chcieť meniť

Tak tohto bodu sa obáva každý jeden muž. Desí ich predstava, že by sa mali meniť na základe vašich predstáv. Samozrejme, je možné, že pár drobností na sebe kvôli vám zmenia, ale nikdy od nich nechcite nič markantné. Zásadné povahové vlastnosti im zostanú, nech robíte, čo robíte. A tak to má aj byť. Začali ste si predsa s dospelým mužom a vašou úlohou ho ani náhodou nie je vychovávať. Tak na to nezabúdajte!

Strach zo zlyhania

Áno, muži túžia po tom, aby sa dokázali o vás dobre postarať. Na tom im veľmi záleží. Ak však máte prehnané nároky, dostanú strach, že ich nebudú vedieť splniť a vo vašich očiach časom klesnú. Preto je aj na vás, aby ste svoje očakávania približovali vo všetkých ohľadoch čo najviac možnej realite. Inak vám ten váš vyvolený zuteká oveľa skôr, než si to stačíte uvedomiť!

Mohlo by vás zaujímať: Milenka a manželka nám prezradili znaky, podľa ktorých zistili, pre ktorú sa muž rozhodne