Presunúť na hlavný obsah

Rýchla hrnčeková čokoládová torta s ovocím: Výborná voľba na rodinné oslavy aj víkendové maškrtenie

Recepty

Táto torta je ideálna, keď máte chuť na niečo sladké, čokoládové a rýchle. Nepotrebujete váhu, postačí vám obyčajný hrnček a pár minút času. A verte, že si pochutia všetci členovia rodiny.

Ingrediencie:

  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • ½ hrnčeka horúcej vody
  • na ozdobu ovocie podľa chuti

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. V jednej miske zmiešajte suché ingrediencie, múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V druhej miske vyšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej a potom suchú zmes. 

Mohlo by vás zaujímalo: Torta z pražených fíg a mandlí na mede: Lahodná, sladká a plná ovocia, najlepšie podávaná so smotanou alebo zmrzlinou

Na záver pomaly primiešajte horúcu vodu. Vylejte cesto do formy a pečte cca 30–35 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho ozdobte ovocím. Dobrú chuť!