Rýchla hrnčeková čokoládová torta s ovocím: Výborná voľba na rodinné oslavy aj víkendové maškrtenie
Táto torta je ideálna, keď máte chuť na niečo sladké, čokoládové a rýchle. Nepotrebujete váhu, postačí vám obyčajný hrnček a pár minút času. A verte, že si pochutia všetci členovia rodiny.
Rýchla hrnčeková čokoládová torta s ovocím
Ingrediencie:
- 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
- ¾ hrnčeka kryštálového cukru
- ½ hrnčeka kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 vajcia
- ¾ hrnčeka mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- ½ hrnčeka horúcej vody
- na ozdobu ovocie podľa chuti
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. V jednej miske zmiešajte suché ingrediencie, múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V druhej miske vyšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej a potom suchú zmes.
Mohlo by vás zaujímalo: Torta z pražených fíg a mandlí na mede: Lahodná, sladká a plná ovocia, najlepšie podávaná so smotanou alebo zmrzlinou
Na záver pomaly primiešajte horúcu vodu. Vylejte cesto do formy a pečte cca 30–35 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho ozdobte ovocím. Dobrú chuť!