Presunúť na hlavný obsah

Biscoff tiramisu s lahodnými sušienkami a s mascarpone krémom: Dekadentný dezert na rôzne príležitosti

Recepty

Skutočne jednoduchý a lahodný dezert so sušienkami, ktorým odolá len málokto. Keď k tomu pridáte maslovú a sýtu chuť mascarpone krému so šľahačkou, dostanete Biscoff tiramisu, ktorým pri špeciálnych príležitostiach potešíte každého.

Budete potrebovať tortovú formu s priemerom cca 25 - 28 cm.

Ingrediencie: 

4 veľké vaječné žĺtky izbovej teploty 

80 g hnedého cukru

120 g Biscoff- lotusovej nátierky 

250 g mascarpone

1/2 ČL škorice 

1 štipka jemnej kuchynskej soli

240 ml smotany na šľahanie 33 %-tnej 

500 g sušienky Biscoff (lotus)

180 ml čerstvo uvarená káva

Mohlo by vás zaujímať: Privolávanie leta: Ľahké a svieže tiramisu podľa talianskeho receptu

Postup prípravy: 

Najskôr si pripravíme mascarpone krém. Stredne veľkú misku napustíme vodou do cca ¼ a privedieme do varu. Nad ňu následne položíme menšiu misku, do ktorej dáme vaječné žĺtky a hnedý cukor. Zmes vo vodnom kúpeli pri slabom ohni šľaháme metličkami alebo elektrickým mixérom cca 3 až 5 minút, kým sa objem žĺtkovej zmesi nestrojnásobí a nemá svetložltú farbu. Potom odstavíme z ohňa. 

Čítajte tiež: Expresne rýchle domáce tiramisu: Lahodné a krásne krémové

Následne do odstavenej žĺtkovej zmesi pridáme Biscoff (lotusovú) nátierku  a mascarpone. Všetko spolu ešte raz premiešame alebo vyšľaháme. Vznikne nám mascarpone krém. 

Do ďalšej, vyššej misky, nádoby vylejeme smotanu na šľahanie a a vyšľaháme šľahačku. Trocha vyšľahanej šľahačky pridáme do zmesi, mascarpone krému. 

Uvaríme si kávu a necháme trocha vychladnúť. Pripravíme si šušienky Biscoff (lotusky) a tortovú formu. Jednotlivé sušienky omáčame v káve a kladieme jednu vedľa druhej na dno tortovej formy. Následne na prvú vrstvu sušienok kladieme mascarpone krém  a tento postup opakujeme, kým sa nám neminú sušienky a krém. Na vrchu samozrejme ostane ako posledná vrstva, vrstva mascarpone krému. Povrch pekne zarovnáme a posypeme škoricou alebo iným vhodným korením. Povrch môžete tiež ozdobiť pár rozdrvenými Biscoff sušienkami. Alebo môžete poprášiť kakaom či strúhanou čokoládou. 

Neprehliadnite: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje

Vložíme na noc do chladničky, necháme poriadne vytuhnúť a nasledujúci deň môžeme servírovať.

Dobrú chuť!