Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane

Recepty

Perfektnú pizzu si môžete pripraviť aj doma. Príprava vôbec nie je náročná a zvládne ju každý začiatočník!

Cesto na pizzu:

  • 1 kg hladká múka
  • 5 g droždia
  • 650 ml vody
  • 20 g soli
  • 1 PL extra panenského oleja

Suroviny na oblohu

  • 300 g paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g burraty
  • čerstvá bazalka

Pripravte si kvások z teplej vody, droždia. Po 10 minútach primiešajte múku, soľ a olej. Vytvarujte hladké kompaktné cesto a nechajte ho hodinu odpočívať. Následne rozdeľte na 4 časti a vyvaľkajte pizzu. Rúru predhrejte na 250 stupňov a vložte do nej cesto na 2 minútky.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Vyberte a poukladajte naň paradajkový základ (vymixujte paradajky s cesnakom a troškou olivového oleja), potom poukladjte burratu. Dajte zapiecť na 4 minúty a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!