Skvelý vanilkový koláč: Rýchly na prípravu a tak neskutočne jemný
Tento recept na vanilkový koláč je skvelý na všetky príležitosti a jeho príprava je skutočne ľahká a rýchla. Je jemný, nie príliš presladený, vrstvený. Tiež si ho môžete dopriať za horúca alebo aj za studena až mraziva podľa chuti.
Ingrediencie:
tuk v spreji na pečenie
2 a ⅔ šálky polohrubej špaldovej múky alebo viac podľa potreby
1 šálka bieleho cukru alebo medu alebo iného obľúbeného sladidla
1 PL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL vanilkového extraktu
štipka soli
3 vajcia
¾ šálky plnotučného mlieka
¾ šálky rastlinného oleja
Mohlo by vás zaujímať: Ľahký citrónovo tvarohový Crème Brulée v podobe buchtičiek: Maslové, krémové a neskutočne lahodné
Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 175 stupňov C. Väčšiu tortovú formu na pečenie vyložte papierom na pečenie.
Vo veľkej mise zmiešajte polohrubú múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový extrakt a soľ. Pridajte vajcia, mlieko a rastlinný olej. Miešajte ručne alebo šľahajte elektrickým mixérom na nízkej rýchlosti do hladka. Ak je cesto príliš tekuté, pridajte viac múky. Nalejte do pripravenej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Čítajte tiež: Tortičky s citrónovým pudingom: Lahodný koláčový základ a dokonalý krémový stred
Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté, cca1 hodinu. Ochlaďte na mriežke cca 5 minút. Prejdite nožom po okrajoch, aby sa uvoľnili. Opatrne prevráťte koláč na chladiaci stojan. Nechajte úplne vychladnúť.
Ozdobiť si ho môžete podľa vlastnej fantázie.
Neprehliadnite: Škoricové Crème Brûlée: Dokonalý dezert pre všetky zmysly
Dobrú chuť!