Ideálny obed na letné dni: Losos po vietnamsky s ryžou a jarnými cibuľkami
Ak hľadáte skvelý tip na ľahký, letný obed, jeden pre vás máme. Šťavnatý losos s jemne pikantnou omáčkou a ryžou je na tieto dni určite dobrá voľba.
Losos po vietnamsky s ryžou a jarnými cibuľkami
Ingrediencie:
- 500 g lososa
- zväzok jarnej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL ustricovej omáčky
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL rybacej omáčky
- 1 chilli paprička
- čierne korenie
- 250 ml hovädzieho vývaru
- olivový olej
- 250 g jasmínovej ryže
Postup:
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešamie ustricovú, sójovú a rybaciu omáčku. Do tejto zmesi vložíme lososa a necháme ho v chladničke odpočívať 45 minút. Potom si na olivovom oleji zľahla osmažíme strúčiky cesnaku aj jarné cibuľky. Lososa okoreníme a z každej strany orestujeme. Vložíme všetko spolu do rúry. Pečieme 5 minút pri 180 stupňoch. Následne ešte podlejeme vývarom, znížime teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 minút.
Medzitým si pripravíme v malom hrnčeku ryžu. Keď je al dente, odstavíme ju a necháme ešte 5 minút odpočívať. Pri servírovaní podávame lososa posypaného chilli papričkami.
TIP: Pokojne môžete ryžu nahradiť ľahkým letným šalátom s paradajkami, rukolou a klíčkami. Aj v tejto verzii to chutí skvele.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové