Jednoduchý recept, ktorý si zamilujete. Pripravte si plnené zemiaky
Zemiaky sa dajú pripraviť na tisíce spôsobov. Skúsili ste si ich však niekedy naplniť bryndzou?
Plnené zemiaky si obľúbite už na prvé ochutnanie
Potrebujete:
- 8ks väčších zemiakov
- 80g bryndze
- 100g strúhaného syra
- 4 paradajky
- 1ks jarnej cibuľky
- soľ a mleté čierne korenie
Prečítajte si: Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?
Postup:
Zemiaky nechávame v šupke, poriadne umyjeme a rozložíme ich na plech. Polejeme ich trochou vody a na 180 stupňoch pečieme približne 60 minút. Upečené zemiaky rozpolíme, dávame však pozor, aby spodok ostal pevný.
S malou lyžičkou urobíme do zemiakov dieru. Následne si nakrájame jarnú cibuľku a paradajky na čo najmenšie kúsky a zmiešame ich v menšej mise. Následne k nim pridáme bryndzu a podľa chutí osolíme a okoreníme - soli však dávame minimum, nakoľko je bryndza dostatočne slaná. Touto zmesou napĺnime zemiay a dáme opäť do rúry na približne 10 minút. Po upečení rúru stiahneme na 150 stupňov, zemiaky posypeme syrom a necháme dopiecť do chrumkava. Dobrú chuť!