Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?
Jedlo, ktoré nielenže božsky chutí, ale aj vyzerá. Podľa nášho receptu si slávny francúzsky recept môžete pripraviť aj v pohodlí domova.
Potrebujete:
- baklažán
- cuketu
- žltú papriku
- 4 veľké paradajky
- lúpané paradajky vo vlastnej šťave
- paradajkový pretlak
- olej
- veľkú cibuľu
- cesnak
- 1ČL cukru
- korenie - soľ, mleté čierne korenie, oregano, bazalku a provensálske korenie
Postup:
Časť cibule si odkrojíme a nakrájame ju. Nadrobno nakrájanú ju speníme na oleji a postupne k nej pridávame lúpané paradajky, pretlak, pretlačený cesnak, bazalku a oregano. Všetko premiešame a pridáme aj lyžičku cukru, ktorá zvýrazní chuť paradajok. Potom zmes mierne osolíme, zamiešame a necháme dusiť približne pol hodinu.
Zeleninu si dôkladne umyjeme. Paradajky, baklažán, cuketu, cibuľu nakrájame na kolieska, papriku na pásiky. Hotovú omáčku prelejeme do zapekacej misy a do nej na striedačku ukladáme nakrájanú zeleninu. Snažíme sa ju naukladať čo najtesnejšie. Na záver ratatouille pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Nechávame piecť minimálne 45 minút a podávame teplé. Dobrú chuť!
Prečítajte si: Chrumkavý domáci falafel: Tento recept sa stane vaším najobľúbenejším