Nepečený tvarohový cheesecake s malinovou polevou: Tento budete zbožňovať
Lesné maliny patria neodmysliteľne k letu. Prezradíme vám recept na lahodný nepečený cheesecake, ktorého krása spočíva v čistej jednoduchosti chutí.
Na tento cheesecake budete spomínať. Jeho osviežujúcu lahodnú chuť si počas horúcich letných dní
Tento recept si nenechajte ujsť: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!
Potrebujeme:
200g maslových sušeniek
60g masla
350g lahodného tvarohu alebo mascarpone
500ml šľahačky
200g práškového cukru
3PL citrónovej šťavy
2x 15g želatíny
200g malín
Skúste nabudúce: Osviežte sa v strede letného dňa: Ľahkému čučoriedkovému koláču s mascarpone neodoláte
Postup:
1. Maslové sušienky dajte do mikroténového sáčku a rozdrvte na čo najjemnejšiu zmes. Vmiešajte do rozpusteného masla. Zmes natlačte do kruhovej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dajte chladiť do chladničky.
2. Tvaroh (alebo mascarpone) zmiešajte s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Za stáleho miešania zmiešajte so šľahačkou a želatínou. Zmes nalejte na korpus a vložte späť do chladničky. Nechajte chladiť 3 hodiny.
3. Navrch prilejte malinovú polevu. Pripravíte si ju jednoducho. 180g malín uvaríme domäkka a pridáme želatínu. Vylejeme na vychladený cheesecake Ozdobíme čerstvými lesnými malinami a mätou.
Dobrú chuť!