Presunúť na hlavný obsah

Nepečený tvarohový cheesecake s malinovou polevou: Tento budete zbožňovať

Recepty

Lesné maliny patria neodmysliteľne k letu. Prezradíme vám recept na lahodný nepečený cheesecake, ktorého krása spočíva v čistej jednoduchosti chutí.

Na tento cheesecake budete spomínať. Jeho osviežujúcu lahodnú chuť si počas horúcich letných dní 

zamilujete. Je pritom na prípravu nenáročný a dokonca nepečený. Majte však na pamäti, že pri cheesecakoch sa vyžaduje maximálna miera sústredenosti a precíznosti. Všetko je totiž o detailoch.

Tento recept si nenechajte ujsť: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!

Potrebujeme: 

200g maslových sušeniek
60g masla
350g lahodného tvarohu alebo mascarpone
500ml šľahačky
200g práškového cukru
3PL citrónovej šťavy
2x 15g želatíny
200g malín

Skúste nabudúce: Osviežte sa v strede letného dňa: Ľahkému čučoriedkovému koláču s mascarpone neodoláte

Postup:

1. Maslové sušienky dajte do mikroténového sáčku a rozdrvte na čo najjemnejšiu zmes. Vmiešajte do rozpusteného masla. Zmes natlačte do kruhovej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dajte chladiť do chladničky. 

2. Tvaroh (alebo mascarpone) zmiešajte s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Za stáleho miešania zmiešajte so šľahačkou a želatínou. Zmes nalejte na korpus a vložte späť do chladničky. Nechajte chladiť 3 hodiny. 

3. Navrch prilejte malinovú polevu. Pripravíte si ju jednoducho. 180g malín uvaríme domäkka a pridáme želatínu. Vylejeme na vychladený cheesecake Ozdobíme čerstvými lesnými malinami a mätou. 

Dobrú chuť!